< <
<

<12 Nisan 2008 Cumartesi/h3>

<
Eveet, blogumuzun kurdalesini kesmek üzere ilk acılıs post'umuzu yazmaya başlıyorum.

Oldukca iyi bir blog okuyucusu olan ben ve Bay Sobe sevdigimiz ve sevmedigimiz blogları tanıtmak istedik. Çünkü, kimi zaman muhtesem blogların hiç okunmamasını hayretle gözlemlerken, kimi zaman ne söyledigi belli olmayan, belli olsa da, "bizce" parçaları bir araya getirmekten yoksun, "belli" bir söylemi olmayan blogların defalarca okunmus olmasına sasırdık.
Elbette ki bunda, etiketleme, reklam gibi faktörlerin etkisi büyük olsa da, "
reklamın iyisi kötüsü olmaz" diyerek bahsi gececek olan tüm blogların hanelerine bir çentik de biz atıyoruz.

overrated ve underrated tanımı bu blog dahilinde sürekli kullanılacaktır, zira anlatmak isedigimizi tamamen ifade eden bu kelimelerin türkcede karsılıgı istedigimiz manada yoktur. Haddinden fazla önemsenmiş manasına gelen "overrated" ve zıddı olan, gerekli önemi görememiş, anlamındaki "underrated" kelimelerine göre bu bloglar fişlenecektir.

Belirtmek isterim ki, bu blog dahilinde bahsi gececek olan blogların ve sahiplerinin hiç birisi ile, tanısıklıgımız, alakamız, nefretimiz, sevgimiz, özel bagımız, akrabalık ilişkimiz, facebook arkadaslıgımız, msn muhabbetimiz, yolda karsılasmıslıgımız, kahvede okey oynamıslıgımız, durakta otobüs beklemişligimiz, halı saha maçı yapmışlıgımız yoktur. Zevkler ve renkler doğrultusunda blog zincirleri ilerleyecektir.

Overrated olarak fişlemek istedigim ilk blog Başak Ölmez'in kişisel sayfası.


Sayfanın dizaynı oldukca iyi sayılır aslında, hatta benim bir sayfada 3 saniyeden fazla durmamı sağlayan şeyin dizayn oldugu göz önüne alınırsa ve bu bloga 15 saniye tahammül edebildigim de düşünülürse, oldukca iyi bir tasarıma sahip. Lakin tasarımın içini dolduracak her hangi bir yazı, bilgi, eglenceli bir olay anlatımı, tasviri, paylasımı, kendisine ait, klişelerden ve tipik romantik genc kız şiirlerinden baska bir özellige rastlayamadık. Biraz , forward maillerden gelen bayık bilgiler, biraz arkadas reklamı, biraz şiir ve biraz da bayat melankoli mevcut. Efendim, acıklamak isteriz ki, blog ne kadar kişisel olursa olsun, içerisinde, yonjavari arkadas reklamları yapılınca -hemen ornekleyelim-

"canım arkadasım wolkanla yine oturuyoruz, bu arada siz onun bloguna da bakın, hiti artsın" temalı yazılar gibi

çöpe dönüşüyor ve bize de 10 üzerinden 2 vermek düşüyor. Olmamış Başak, "ben sevimliyim" dozu daha az olan bir blogda sansını denersen, belki olabilir. Ayrıca, google adwords eklentin de gözümüzden kacmadı ve paragöz kişiligin hakkında minik ipucları verdi. Pembe ve copy-paste'li dünyanda mutluluklar diliyoruz.

Bay Sobenin Yorumu: Kızlarla Sohbet Sınırsız Sohbet ilişkiler gibi reklamları kişisel bloglarda görmek bizi üzüyor. Özellikle de bir bayana aitse.

Etiketler: , ,

/h6>
Posted by <